Bli med X-foot’s valp

19756709_10154534696955684_2378666326700228285_n

När man köper en valp från X-FOOT´S KENNEL …
We apply restriction of free competition, which means that we reserve the right to choose who/whom may buy a puppy from us, without having to excuse / explain ourselves

Vi tillämpar Fri prövningsrätt, detta innebär att Vi förbehåller oss rätten att själva välja vem/vilka som får köpa valp från oss, utan att behöva ursäkta / förklara oss

Då har man varit på besök här redan innan parning eller gjort ett par besök innan leverans av valp.
Man har skaffat sig en ny livskamrat
Man har inlett ett ganska långt samarbete med X-FOOT´S Familjeflock, man ringer, mailar, skickar bilder, berättar hur hunden mår och utvecklar sig. Detta är viktigt för att kunna hjälpa er och för avelsarbetet.
(Vi anlitar Agrias försäkrings bolag då vi tecknar doldafelförsäkring för våra valpkullar).
Man har förstått att man behöver ha god ekonomi, det kostar pengar med en stor hund, mat, försäkring, utrustning,tävlingar,mm
Man har förstått att hunden inte är någon leksak till barnen, eller någon sak som ska ligga enbart i ens hall, hunden är ett flockdjur, den ska vara med sin familj.
Man har förstått att man inte kan jobba heltid och lämna hunden själv hela dagarna.
När man behöver råd får man gärna ringa till X-FOOT´S Kennel som känner hundarna sen födelsen och deras föräldrar i första hand !!!!! Vid akuta Tillstånd VETRINÄR!!!!!!! i 3dje hand, forum, jobba kompisar och dylikt.
Man har förstått att man måste se till hundens behov för att den ska må bra och inte sina egna!!
Man ska sätta tydliga gränser från första dagen, med en öm hand, att vara okonsekvent ger valpen mycket otrygga singnaler och er en hopplös framtid, en hund måste vara trygg för att fungera, var en trygg ledare.
Man vet om man skaffar valp från X-FOOT´S Kennel att man kan ringa dyngnet runt på flera olika telenr, vi finns alltid tillgängliga, vi gör också hembesök innan leverans, om det behövs, eller önskas, vid problem kommer vi gärna på besö eller bara för att ta en fika och prata om hur det går.
Våra dörrar står alltid öppna, man är alltid välkommen hit.
Vad gäller utställningar och övrig meritering, att gå en valpkurs & en fortsättningskurs kan vara nyttigt både för hunden och matte/husse, att ställa ut sin hund tycker vi också är jätte kul om ni gör, men det är upp till er, såvida det inte gäller foderhundar

10431286_10152375653340684_7574434692343201775_o

VID LEVERANS MEDFÖLJER:
Registreringsbevis ( SKK´S )

Köpeavtal ( SKK´S )

Vaccinationsintyg

Friskhetsintyg, inte äldre än 7 dagar

Valpen är chippad och vaccinerad

Valpen får här Agrias försäkring vid 6 veckors ålder, den skrivs sen över på de nya ägarna.

Valpen får en pärm, som innehåller goda råd, matlistor mm

En snuttefilt med doft från mor & syskon är skönt för valpen att ha när den skiljs från sin flock.

10 kg mat

Känner man att detta kommer att bli besvärligt eller att detta är inte vad ni tänkt er, ingen fara, det finns massor med kennlar, alla är vi olika, vi älskar våra hundar som våra barn och deras valpar lika mycket, vi kan inte annat än att försöka göra det bästa av situationen, vi vill finnas till hands hela deras liv både för deras skull och deras nya familjers skull, för er som känner att detta kan vara en trygghet.
VÄLKOMNA ATT HÖRA AV ER
MVH X-FOOT´S Kennel

Great danes in black, brindle & fawn